Menu

EDITORIAL: Butlletí nº 257

2015-04-29 - | El Butlletí |, ZZ_Pendent Classificació

def.aiPer nosaltres, els catalans i catalanes, el dia de Sant Jordi és alguna cosa més que una festa bonica: llibres, roses, amor, cultura, lluita per la llengua, dracs, jocs florals, primavera… I així ho anem transmetent de generació en generació. No ens cal tenir-ho escrit, no ens cal que ens avisin, forma ja part del nostre codi genètic. Però de vegades ja sabeu que les cadenes d‘ADN tenen algunes petites alteracions que fan que l‘espècie humana generi canvis. Aquí, a la foto, en tenim uns quants… La pluja, el fred, no impedeixen que algunes persones, alguns catalans i catalanes, sortim un dissabte al matí, no amb una espasa però sí amb un megàfon a la mà, o amb una pancarta, per denunciar el que ens estan prenent, els nostres drets. Aquest dia va ser l’Alchemika, el dret a tenir cura de la gent gran. Dos dies després, el dret a manifestarnos davant del Parlament. Una setmana més tard, la denúncia contra les manifestacions racistes i xenòfobes… I així, la llista es va fent llarga. Com associació de veïns i veïnes ja estem acostumats a sortir al carrer. Potser algú es pot pensar que és divertit mentre s´ho mira des de darrere els vidres del balcó. No, no és divertit… fa patir, cridar consignes fa patir, saltar-se “les normes” fa patir… ens han ensenyat així! Tot i això, fa 40 anys que sortim al carrer i sí que hem aconseguit canviar algunes coses, no tantes com ens agradaria, però sí algunes. Algunes, de les quals gaudim tots els veïns i les veïnes, els que tenim el vici de manifestar-nos i els que no. Lluitar sol és trist, lluitar amb uns quants està bé, però no és suficient. Com que és el nostre aniversari, voldríem demanar un desig: necessitem que tots vosaltres, totes vosaltres, digueu prou, i sortiu al carrer igual que ho feu per Sant Jordi. Feu-ho per l‘Alchemika, i per tants alchemikes com ens vindran en un futur no gaire llunyà. Aquest barri s´ho mereix! l

Butlleti-Clot-257


Etiquetas:

Per poder millorar els nostres serveis i també poder mostrar contingut relacionat amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació, utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continues navegant, considerem que n'acceptes la utilització. Més informació aquí política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies