Menu

Exposició a l'EAMP: POrrajmos, El Genocidi nazi del poble gitano

2012-11-05 - Events, ZZ_Pendent Classificació
Porrajmos és el nom amb el qual es coneix l’Holocaust en la llengua gitana, el romanó.  Porrajmos significa absorciói significa la destrucció de les vides de les persones gitanes. L’Holocaust ha estat l’única vegada en la història de la humanitat en que s’ha construït expressament una indústria de la mort mitjançant les càmeres de gas i els forns crematoris. Desgraciadament, el món no va alçar la veu i Europa no va cridar a mobilitzar-se per posar fi a l’Holocaust nazi. Durant el Porrajmos van ser assassinats entre un quart i més de mig milió de gitanos.

Aquesta exposició és una activitat pionera ja que és la primera exposició que s’organitza a Espanya sobre el Porrajmos. Es pretén garantir el reconeixement de la cultura del poble gitano com a salvaguarda de la realitat històrica d’aquest poble.

Xerrada inaugural a càrrec de Marc Medir Navarro membre del Taller d’Història del Clot-Camp de l’Arpa

Dll, 05/11/2012 – 20:00 a Dc, 28/11/2012 – 21:00
Inauguració dilluns 5 de novembre, 20h

A càrrec de FAGIC (Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya)

Col·labora el Taller d’Història del Clot-Camp de l’Arpa

Lloc: Espai Antoni Miró Peris
Preu: Gratuït
Organitza: Espai Antoni Miró Peris

Per poder millorar els nostres serveis i també poder mostrar contingut relacionat amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació, utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continues navegant, considerem que n'acceptes la utilització. Més informació aquí política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies