Menu

Nova xarxa de bus

2012-10-04 - ZZ_Pendent Classificació

Aquest dilluns, amb una vaga per en mig, van començar  a circular els busos de la nova xarxa. Desapareixen la línia 10 i 56 per la H12 i la V21. Intercanviador a la Monumental.

La propera tardor Barcelona estrenarà cinc línies noves d’autobús que creuaran la ciutat en recorreguts en línia recta. Serà la primera fase d’un projecte que preveu la creació de 28 línies noves, vuit de les quals entraran en funcionament abans que s’acabi el 2013.

Les cinc línies que començaran a funcionar a l’octubre cobriran 90 quilòmetres. L’objectiu, segons l’Ajuntament, és que tothom pugui tenir una parada a 300 metres de casa i incrementar la freqüència de pas fins als 5-8 minuts. El disseny radial dels recorreguts, amb sentits vertical, horitzontal i diagonal, permetran creuar la ciutat en menys de 40 minuts.

En aquesta primera fase es posaran en marxa cinc eixos: l’ Eix Gran Via , que unirà el Besòs i el Gornal per la Gran Via, l’ Eix ronda del Mig , que anirà des de la Zona Universitària fins a Fabra i Puig, l’ Eix Sants-Sarrià , que unirà la plaça d’Espanya amb la zona de Sarrià, l’E ix Marina – túnel de la Rovira , que farà el recorregut de Montbau al passeig Marítim i l’ Eix Paral·lel-Sants , un eix de recorregut en diagonal que anirà de Torre Melina al passeig Marítim.

Les noves línies tindran una imatge i nomenclatura diferenciada de la xarxa actual per facilitar-ne l’ús. Les línies verticals se senyalitzaran amb el color verd i les horitzontals s’identificaran amb el blau.

Per implantar les primeres línies de la nova xarxa s’hauran de fer un seguit d’actuacions urbanístiques que l’Ajuntament ha pressupostat en 600.000 euros. Una de les intervencions principals serà la creació d’un carril bus doble a la Gran Via, entre els carrers de Vilamarí i la rambla de Catalunya en sentit Besòs. Això implicarà desplaçar la circulació d’un dels carrils del tronc central al lateral del cantó mar.

La fase següent començarà a implantar-se la primavera de l’any que ve amb quatre línies noves. A la tardor de 2013 se n’introduiran quatre més. La xarxa completa tindrà 28 línies noves .

Per poder millorar els nostres serveis i també poder mostrar contingut relacionat amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació, utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continues navegant, considerem que n'acceptes la utilització. Més informació aquí política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies