Menu

ILP: La recta final

2012-09-24 - Events, ZZ_Pendent Classificació

Últim esforç per sortir al carrer i recollir signatures per a la ILP de la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i pel lloguer social, tenim fins el 31 d’octubre!

BALANÇ i RECTA FINAL!

Com sabeu el passat mes d’abril, dia de Sant Jordi, vam començar el procés estatal de recollida de signatures per a la Iniciativa Legislativa Popular sobre la regulació normativa de la dació en pagament amb caràcter retroactiu, la suspensió dels desnonaments i l’augment del lloguer social promoguda per la Plataforma de persones afectades per la Hipoteca (PAH) juntament amb altres entitats socials i organitzacions sindicals (CONFAVC, Observatori Desc, UGT, CCOO, Taula del Tercer Sector).

La coordinació d’aquest procés de recollida de signatures no ha estat fàcil, ens hem trobat moltes traves burocràtiques (pregunteu al Domicino Sandoval de l’AVV del Clot o al Matias González de l’AVV de Sant Andreu Nord-Tramuntana –St. Andreu de Palomar) però malgrat tot, hem tirat endavant i hem fet entre tots, fins a data d’avui, una gran tasca de recollida de signatures. 

Ens complau informar-vos que gràcies a la vostra col·laboració i participació hem aconseguit aproximadament 343.000 signatures a tot l’estat segons l’últim recompte fet a finals de juliol per les oficines del cens provincial per a la ILP (lloc on es dipositen i entreguen els plecs de signatures); d’aquestes 343.000 signatures, les diferents  PAH de tot l’estat han recollit 213.976 signatures, CCOO ha recollit unes 100.000 i la Taula del Tercer Sector, unes 20.000. Encapçala, de moment, la recollida de signatures les PAH de la província de Barcelona, que amb el suport i la participació de tots vosaltres (Associacions de Veïnes i Veïns, entitats socials, particulars) ha recollit 65.459 signatures. És evident que la vostra implicació ha estat i és crucial.

Especial menció pel seu volum de plecs entregats mereixen les AVV de Prosperitat, Ciutat Meridiana, Clot-Camp de l’Arpa, Poble Sec i Gòtic  i entitats com la Sagrera es mou, l’Ateneu Roig i moviments com el 15M Sarrià Sant Gervasi.

Com veieu el balanç és molt positiu i és fruit de la unió de forces de tots els que creiem en el dret a l’habitatge i en la necessitat imperiosa de que aquest govern escolti les nostres necessitats bàsiques; però això no s’ha acabat encara, tenim fins el proper 31 d’octubre per recollir un mínim de 500.000 signatures per a que la nostra proposta de llei sigui debatuda al Congrés dels Diputats; per tant encara ens queda un mes per demostrar el que volem, per sortir al carrer i informar a tothom de la llei tan injusta que tenim i aconseguir que tothom signi per canviar aquesta llei que actualment està condemnant a l’exclusió social a milers de famílies que es queden al carrer amb un deute per la hipoteca de per vida. Aprofitem per informar-vos de que el proper 6 d’octubre celebrem el dia de la ILP a tot l’estat, on totes i tots sortirem al carrer ocupant totes les places i recollint signatures; convidem a totes les Associacions de Veïns de Barcelona, entitats socials, ciutadans a sortir al carrer i celebrar amb nosaltres el dia de la ILP.

Així doncs donem “el pistoletazo de salida” a la recta final de recollida de signatures on cal fer l’últim esforç per poder aconseguir superar les 500.000 signatures que ens demanen per estudiar la proposta de llei al Congrés i tenir quantes més millor per a que el Govern no tingui cap dubte sobre quina es la voluntat popular: la paralització immediata dels desnonaments, la regulació de la dació en pagament retroactiva, i la reconversió de la vivenda buida que acumula la banca en vivenda en règim de lloguer social realment assequible. Per demostrar que tenim no només dret a vot sinó també dret a la paraula, dret a fer-nos escoltar i dret a canviar les lleis actuals que no s’ajusten a la realitat del moment.

Si encara no has signat, o vols col·laborar en la recta final de recollida de signatures, contacta amb la teva Associació de Veïnes i Veïns, o ve adreça’t a la nova seu de la PAH (c/ Enamorats 105 de Barcelona, metro Encants).

Recordem que si disposes de DNI electrònic  també pots signar on line (www.quenotehipotequenlavida.org)

FINS EL DIA 6 D’OCTUBRE, DIA DE LA ILP! T’esperem recollint signatures! 

Per poder millorar els nostres serveis i també poder mostrar contingut relacionat amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació, utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continues navegant, considerem que n'acceptes la utilització. Més informació aquí política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies