Menu

MERCAT D'INTERCANVI

2011-07-13 - Ecologia i Mediambient, Events, Events al barri, ZZ_Pendent Classificació

Data: 17 de juliol de 10:30 a 13:30

Lloc: carrer Sibelius, 3 (davant la sortida del M de la LII)

Recomanació: si podeu porteu tauleta plegable o llençol

Organitza: XARCLOT (Xarxa d’Intercanvi del Clot-Camp de l’Arpa)

Reserva de taules: 932324610 de dilluns a dijous de 18 a 21 hores ó un correu a: xarclot@hotmail.com

Mercat d'IntercanviEls punts o mercats d’intercanvi volen fer pensar i reflexionar sobre el consum responsable en un moment en què la societat està immersa en la cultura del “comprar, usar i llençar”. Són un espai cívic on es poden intercanviar objectes encara útils que oferim per si poden fer servei a algú altre i evitar que esdevinguin residus. Intercanviar és fer realitat un comerç sense diners, recuperant una forma oblidada d’economia amb molts avantatges ambientals, econòmics i socials. Amb aquesta pràctica es vol fomentar la reutilització i l’intercanvií com un concepte i una pràctica senzilla, promotores de la sostenibilitat.

Raons per participar en un mercat d’intercanvi:

Funcionament i criteris del mercat d’intercanvi

«       Porta objectes vells o nous d’utilitat que ja no facis servir i puguin ser d’utilitat per altres persones i intercanvia’ls: llibres i contes, música, electrodomèstics, roba i complements, objectes de la llar, jocs i joguines, etc.

«       Cal recordar que l’esperit d’aquest acte és l’intercanvií: els objectes que es portin al mercat són per intercanviar, compartir, reutilitzar, … i no són, de cap manera, objectes per llençar o desfer-se’n.

«       No està permès comprar productes, només es poden intercanviar o regalar.

«       Els objectes per intercanviar han d’estar tal com t’agradaria rebre’ls, en bon estat. No s’acceptaran objectes malmesos ni amb continguts que atemptin contra la dignitat de les persones.

«       Es tracta que l’acord sorgeixi entre dues o més persones interessades. Tothom és lliure de valorar el que ofereix com vulgui, però sense que intervinguin els diners per a res.

Per poder millorar els nostres serveis i també poder mostrar contingut relacionat amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació, utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continues navegant, considerem que n'acceptes la utilització. Més informació aquí política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies