Menu

Glories: desacord de les entitats signants amb la proposta del Regidor

2011-07-11 - Urbanisme, ZZ_Pendent Classificació

pc-de-les-gloriesDavant de les declaracions del nou regidor del districte de Sant Martí, Eduard Freixedes, en relació a les obres de la plaça de les Glòries, recollides pel diari “El Punt” el dia 7 de juliol, les AAVV de la Sagrada Família, Clot-Camp de l’Arpa, Poblenou i Fort Pienc ens veiem en la necessitat de posar de manifest el nostre total desacord amb la proposta d’aturar la construcció dels túnels viaris i l’enderroc de l’anella viaria.

Hem de recordar que el pla de les Glòries va ser aprovat amb el vot, entre d’altres, del seu partit, Convergència i Unió, només fa 4 anys i que l’enderroc de l’anella viària i els túnels de la Gran Via i la Diagonal constitueixen uns dels elements bàsics de la reforma de la plaça, sense els quals no és possible la transformació que està en marxa. L’enderroc va iniciar-se fa 3 anys i el projecte bàsic dels túnels està redactat. Estem d’acord amb millorar el projecte i planificar raonablement les obres corresponents, però sense que això signifiqui afegir més anys d’endarreriments als que ja portem. La actual situació de degradació, contaminació fora de tots els límits legals, sobresaturació de trànsit, etc. no es pot allargar més i més anys.

Respecte els equipaments de barri, insistentment reclamats pels veïns i veïnes i entitats dels barris de la Sagrada Família, Clot-Camp de l’Arpa, Poblenou i Fort Pienc, indicar que n’hi ha dos que ja tenen el projecte aprovat: El de l’edifici destinat al CAP i el del Centre per a la Gent Gran del carrer Bolívia, i l’edifici Sòcol, que ha d’acollir diversos equipaments locals. I l’escola del Encants del carrer Consell de Cent ha d’estar en marxa el 2013. El llistat d’equipaments pendents s’amplia fins a la dotzena.

En segon lloc, expressar la nostra queixa per la forma en què ens ha estat comunicada la postura del nou equip de govern en relació a la plaça de les Glòries. Dins del procés participatiu endegat a les Glòries, des d’abans de l’aprovació del projecte, hi ha constituïda una Comissió de Seguiment i diverses comissions de treball, en les quals hi estem presents les AAVV signants. Els membres d’aquesta comissió hem tingut informació de la posició del nou govern per la notícia publicada al diari esmentat. A més, aquest dilluns passat i el proper teníem reunions fixades de les comissions de treball que han estat desconvocades a darrera hora, de manera bastant informal. Quan el regidor Eduard Freixedes indica que “cal establir nous mecanismes de participació” no creiem que aquesta forma de presentació sigui el millor exemple de la nova participació que ens ofereix a les entitats dels barris.

Les AAVV de la Sagrada Família, Clot-Camp de l’Arpa, Poblenou i Fort Pienc insistim en reclamar el compliment dels acords signats l’any 2007 (Compromís per Glòries, amb importants sacrificis dels barris), que defineixen les actuacions i el calendari incomplert, per cert, per l’anterior govern de la ciutat. Insistim, al mateix temps, en defensar els canals de participació existents, tot i que són millorables, i, en aquest sentit, demanem la convocatòria, a la major brevetat, d’una reunió de la Comissió de Seguiment, amb l’assistència del regidor d’Urbanisme, del regidor de Sant Martí i del de l’Eixample, en la qual se’ns informi de les propostes per la plaça de les Glòries del nou govern municipal.

És en el marc de la participació on s’han de trobar les millors solucions per als barris i la ciutat amb el major consens possible i estudiant molt bé (amb tota la informació transparència) fins on es pot arribar, tant a nivell tècnic com econòmic.

Barcelona, 7 de juliol del 2011

AVV de la Sagrada Família,  AVV del Clot-Camp de l’Arpa

AVV de Poblenou, AVV de Fort Pienc

Etiquetas:

Per poder millorar els nostres serveis i també poder mostrar contingut relacionat amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació, utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continues navegant, considerem que n'acceptes la utilització. Més informació aquí política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies